2008-06-03

2008-06-03

Vrei sa-ti faci singur un multi-touch cu bani putini? Pune-te pe treaba!

ti place computerul Surface construit de catre Microsoft dar nu esti dispus sa scoti 10.000$ din buzunar (asta daca ai o asemenea suma) pentru a-l avea in propria locuinta? Nicio problema.. 

Ce-ai zice daca iti spunem ca poti sa-ti faci propriul multi-touch cu bani foarte putini? Nu iti trebuie materiale costisitoare si nici cunostinte iesite din comun. Un student din San Diego a construit un pad multi-touch portabil, pe care il poti realiza si tu cu usurinta!



Nu ai nevoie decat de o cutie, o bucata de geam (de preferat polimeric), hartie si o camera web. Toata aceasta parte hardware va lucra cu un soft de "tracking", raspunzator pentru efectul asemanator celui din Surface!



Clipul este cat se poate de sugestiv si partea hardware nu poate da batai multe de cap. Acest pad multi-touch functioneaza prin filmarea umbrelor lasate de degete si transmiterea atingerilor unui soft special denumit Touchlib.



Dupa ce ai facut tot exact ca in clip, nu-ti ramane decat sa instalezi Touchlib si gata, ai obtinut multi-touch pentru desktopul sau laptopul tau! Simplu ca buna ziua!



Asteptam rezultate, poze sau chiar clipuri video de la cei care s-au incumetat sa construiasca asa ceva, in comunitate! Cine a reusit si vrea ca ceilalti sa ii vada "opera de arta", nu trebuie decat sa semnalizeze intr-un comentariu sau e-mail la iancu@plugin.ro si promitem ca totul va aparea intr-un articol!



Mult spor!

 

0 comentarii:

 
Template design by Amanda @ Blogger Buster